Dinja’s Reisblog – Surfing through the week

Dinja's Reisblog - Surfing through the week

Dinja verblijft voor haar studie vijf maanden in het prachtige Marokko en deelt haar ervaringen en avonturen met ons. Deze keer op Verboden voor Mannen haar vijfde reisblog. De tijd vliegt voorbij tijdens haar reis en ze begint inmiddels goed te wennen aan haar nieuwe tijdelijke omgeving.


Surfing through the week

De eerste lesweek is voorbij gevlogen. En zoals de titel suggereert, gaat dat voorbij voordat je er erg in hebt. De tijd en de dagen nemen je mee, zoals het zeewater je surfboard meeneemt. Het voelt een beetje als slapen, eten, school, slenteren, slapen. Elke dag slaap ik als een blok, kapot van alle indrukken. Van de stad. Van de nieuwe mensen. Alles nieuw. Dat maakt dat het soms voelt alsof er weinig veranderd is het afgelopen jaar. Maar ik begin me al een beetje relaxter te voelen, met een beetje ritme en een beetje mensen om me heen. Soms vragen mensen ook gewoon hoe het is en hoe het gaat, dat vind ik fijn. Ook het eetritme begint te wennen, loop niet meer halve dagen met trek rond. Meer kleine beetjes helpen. En ga ook meer mijn eigen gang bij mijn gastfamilie. Ik was nogal eens bang dat ze op mij zouden wachten, maar ze vinden zo ongeveer alles goed. Als ik maar goed oppas/.
De lessen zijn vooralsnog een beetje te makkelijk. Het Standaard Arabisch echt beginners, en Marokkaans Arabisch ook. Maar ik denk dat we snel op een niveau komen dat er ook weer nieuwe dingen voor mij voorbij komen. Binnen de groepen zitten best wel grote niveauverschillen. Dat is voor de studenten niet heel leuk maar ik snap dat het voor de docenten ook wel aftasten is.

Tijd voor leuke dingen!

In het weekend was het dus tijd voor wat leuks! Vrijdag lekker uit eten geweest, met een paar medestudenten. Het eten was niet heel speciaal maar het was gezellig, dat is het belangrijkst. De zaterdag hebben we besteed aan huiswerk maken, en een deel van zondag ook. Een van mijn Amerikaanse gastzusjes was voor de verandering ook eens in Rabat, en ze vroeg of ik plannen had voor het weekend. Nee, dat had ik niet (op huiswerk maken na). Ze wilde graag gaan surfen en mij was verteld dat ik dat echt een keer moest gaan doen. Dus ja, eindelijk een beetje actie! Samen met nog een Amerikaanse, met z’n drietjes, gingen we op weg naar het strand. De golven leken best wel laag maar het bleken best wel stevige golven te zijn voor beginners. Na de belangrijkste pose geoefend te hebben op het strand, gingen we het water in. Het lijkt in ieder geval makkelijker dan het is. Het is me twee keer gelukt eventjes op het board te staan. Maar het was echt superzwaar. In drie seconden neemt de golf je mee, en weer terug de zee in komen kost vijf keer zoveel tijd. De golven waren erg sterk en ik was dan ook echt kapot op het eind. Ik ben er daarom voortijdig mee opgehouden want ik kon niet meer. Ik geef de schuld aan mijn astma…
Een dag later had ik ook echt spierpijn. Bovendien had ik de hele avond een superverstopte neus, waardoor mijn oren ook dicht zaten. Maar ga het zeker nog een keer proberen, want één keer is geen keer. En als ik er dan wat levender uit kom, koop ik een twaalf rittenkaart zoals enkele andere studenten. Dat is nog geen zestig euro. Er zijn meerdere studenten van het instituut die willen surfen, dus dat is ook niet verkeerd.
Op zondag gingen we nog eten met een groep medestudenten. We gingen boodschappen doen in de medina. We hebben deze dag geleerd dat op zondag alles vroeg dicht gaat, zelfs in de medina. Maar op zaterdag ook. En vrijdag en donderdag ook iets eerder. Kortom: een weekend is hier echt een weekend.
We hebben alles te voet afgelegd. Ik denk dat ik hier elke dag wel een dag van de avondvierdaagse loop.

Reacties

reacties

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin