Dinja’s Reisblog – Zon, zee en school

Dinja's reisblog - Zon, zee en school

Dinja verblijft vijf maanden in het prachtige Marokko voor haar studie en deelt haar ervaringen en avonturen met ons. Deze keer op Verboden voor Mannen alweer de derde reisblog van onze Dinja.

Zon, zee en school

Sbah al-kheer, goedemorgen!
Inmiddels ben ik al een ruime week fi’l Maghreb. Ik kwam er gisteren achter dat ik toch best wel al een beetje van de stad ken. Rabat is helemaal niet zo groot. Aan de overkant van de rivier ligt Sale, dat is veel groter dan Rabat maar nauwelijks bekend. Er is ook niets te zoeken zegt iedereen.
Van het weekend ben ik voor het eerste met Nederlandse bekenden, die hier ook studeren, op pad geweest. Het was fijn om eens met gezelschap de stad door te gaan. En met toegestaan gezelschap ook. Met medestudenten mag ik immers gaan en staan waar ik wil. We zijn in de souq geweest (Arabisch voor markt, kenmerkend voor de meeste Arabische steden) en bij de zee, waar hele hoge golven waren. Dat was echt mooi. Mijn doel was hier om beltegoed kopen voor mijn Marokkaanse nummer. Ieder winkeltje lijkt hier wel beltegoed te verkopen, maar het was zondag, en dan zijn bijna alle winkels dicht. Dus moest ik wel bij zo’n louche zaakje beltegoed kopen, want ik wilde mijn gastfamilie wel kunnen bereiken. Het mannetje noteerde mijn nummer, stuurde een sms ergens heen en vervolgens kreeg ik een bevestiging dat mijn beltegoed opgeladen was. Je kunt hier al vanaf 10 dirham opladen, wat nog geen euro is.

Introductiedag

Na het weekend was het dan zover; mijn eerste ‘school’dag. We hadden nog geen college, maar een introductiedag. Hoewel het instituut best centraal ligt, zul je net zien, liep ik vandaag verkeerd. Begon al goed, dus. Vervolgens hadden de directeur en de onderwijscoördinator veeeeeel te vertellen en duurde het laaaaaaang. Dus na zo’n eerste dag was ik wel hersendood.
Er zijn in totaal 33 studenten, terwijl het instituut eigenlijk niet op zo’n grote groep berekend is. Het instituut, het NIMAR, neemt natuurlijk alles aan, aangezien er sluiting in 2015 dreigt. De subsidiestekker is uit het instituut getrokken, terwijl Egypte al een hele tijd onrustig is en dat waarschijnlijk ook zal blijven. Het is dus het enige resterende instituut in het Midden-Oosten. Als je een vreemde taal als Arabisch wil leren, heeft zo’n instituut absoluut meerwaarde.
Op zich heb ik best een chill rooster. De mensen die ik ontmoet heb lijken me in ieder geval erg gezellig en ik hoop dat ik in de weekenden en tijdens de lesvrije weken heel veel ga zien van Marokko!

Verder wilde ik nog iets schrijven over Marokkaanse eetgewoontes, dat leek me wel aardig. Maar nu ben ik moe dus dat komt later!

Reacties

reacties

One Response to Dinja’s Reisblog – Zon, zee en school

  1. Leuk om te lezen weer!! <3

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin