DIY: Verschillende haarstijlen in een handomdraai

DIY: Verschillende haarstijlen in een handomdraai

Heb je dat ook weleens, dat je een vrouw ziet lopen met het – in jouw ogen – meest perfecte kapsel? En vervolgens sla je thuis meteen druk aan het proberen en zweet je peentjes voor de spiegel, terwijl je je lange haren alleen maar verder in de knoop trekt. Nou, ik heb dat dus wel(eens). Met enige regelmaat spot mijn oog leuke jonge meiden op straat, in de winkel of in het openbaar vervoer, met trendy kapsels en dan denk ik: “Och, dat doe ik zo thuis ook wel efkes.” Wrong! Vervolgens sta ik met een groot vraagteken boven mijn hoofd mezelf aan te staren in de spiegel en krab ik mezelf op het achterhoofd en trek van frustratie de haren uit mijn kop….Hoe zou ze dat nou toch gedaan hebben??

Tutorials voor verschillende haarstijlen

Omdat ik ervan overtuigd ben, dat ik niet de enige ben die niet zo heel handig is met het uit ‘t hoofd kopiëren van kapsels, heb ik hieronder meerdere tutorials verzameld, waarmee je verschillende haarstijlen kunt creëren. Zo kun je het rustig op je gemak terugkijken en stapje voor stapje meedoen met de tutorial, zodat ook jij (en ik ook!) deze prachtige haarstijlen bij jezelf (of je vriendin, of je dochtertje) kunt toepassen. Ik ga ze zeker een keer uitproberen. En als het me lukt, zal ik het resultaat met jullie delen!

Engelenvleugels

Het begin van dit kapsel lijkt me vrij lastig om bij jezelf te moeten doen, maar ik denk dat, wanneer je het een paar keer oefent, het moet lukken dit half opgestoken kapsel “Engelenvleugels” toe te passen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn fijne, kleine elastiekjes.

De brede vlecht

Ook voor deze prachtige brede vlecht heb je alleen kleine, fijne elastiekjes nodig. Met de elastiekjes maak je continue aan weerszijden van twee plukken smalle staartjes met als resultaat een prachtige brede vlecht. Kijk maar!

De rommelige knot

Zoals Beauavis het in deze video zegt, ervaar ik het zelf ook. Als ik ‘s avonds voor het slapen mijn haar bij elkaar knoop, zonder erbij na te denken, zit het in één keer zoals een rommelige knot zou moeten zitten. Als ik de volgende dag mijn haar zo wíl doen om ermee naar het werk te gaan, wil de ‘messy bun’ niet messy genoeg zitten. Volgende keer deze methode maar eens proberen. It looks easy!

Vlechten met lint

Om bij jezelf te doen, lijkt deze vlecht me vrij lastig, maar…zeker het proberen waard. En als het je niet in je eentje lukt, nodig je gewoon een paar vriendinnen uit en doen jullie elkaars haar, zodat jullie daarna kunnen shinen als je gaat stappen!

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

2 Responses to DIY: Verschillende haarstijlen in een handomdraai

  1. Jane says:

    Ik heb het vaak als ik van de kapper terugkom. Dan zit mijn haar helemaal ‘perfect’. Nou ik krijg het zelf nooit meer zoals het zat.

  2. Leuke tutorials! Zelf heb ik heel veel krullen en is vlechten en een onmogelijke taak. (vind ik zelf dan haha)
    Gr, Nikki
    http://www.Sukhi.nl

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin