Goedkoop de zomer door

Goedkoop de zomer door

Wie niet veel te besteden heeft maar wel veilig, hip en gezellig de zomer door wil komen, kan de moed soms laten zakken. Alles lijkt geld te kosten en dat is er gewoon niet. Zomerse dagen nodigen uit tot uitjes en de meeste van die uitjes kosten geld dat heel veel Nederlanders gewoon niet meer hebben. En niet alleen de dagjes weg kosten geld, wat dacht je van hapjes, drankjes en vervoer? Met of zonder kinderen, er is altijd wel iets leuks te doen. Wees creatief! Als je op twee hoog achter woont wil je ook wel eens naar buiten en een heerlijke dag hebben in de zon. Ga goedkoop de zomer door met tips van Daan!

Picknicken

Wat dacht je van een uitgebreide picknick in een parkje in de buurt? Vind je dat raar of eng? Helemaal niet nodig, waarschijnlijk zet je een trend die snel navolging vind! Bel een vriendin, of beter nog: ál je vriendinnen! Als iedereen iets lekkers meeneemt, er een bal is en wat tijdschriften dan heb je zo een heerlijke dag.

Besmeer je boterhammen met mayonaise in plaats van met margarine, doe er een plakje beleg op sla als je dat hebt, een beetje ui en een schijfje tomaat. Of maak snel wat eiersalade door wat hardgekookte eieren dun te snijden en te mengen met mayonaise en misschien zelfs wat bieslook en doe dat in een bakje om mee te nemen en toast wat (oud) brood. Heerlijk zomers voor een picknick!

Als je nog wat citroenen of sinaasappels hebt liggen pers ze dan uit en doe er ijskoud water bij en een paar scheppen suiker voor een heerlijke limonade waar ook nog een halve vitamine inzit. Meenemen in een lege colafles (de stevige flessen kunnen gebruikt worden, de wegwerpflessen zijn niet zo geschikt voor hergebruik) gewikkeld in een oude krant, houd je het langer koel.

Neem een oude deken mee om op te zitten en misschien zelfs een kussentje. Een strandbal of voetbal, (plastic) bordjes, bekers en bestek, een radiootje. Geloof me, een radio is bij een picknick veel leuker dan een Ipod met dockingstation…

Goedkoop de zomer door

Bescherm jezelf

Ga je een heerlijk dagje de zon in? Vergeet dan natuurlijk je zonnebrandmiddel niet! Heb je dat niet en is een fles je te duur? Ren dan even de supermarkt in en koop een blok santen. Dat is kokosvet en als je het een beetje laat smelten in een bekertje in de zon dan kun je het prima uitsmeren over je vel. Ruikt heerlijk, kost maar anderhalve Euro, je doet er heel lang mee en het werkt prima. Al zou ik er niet op rekenen dat hele tere (kinder) huidjes goed genoeg beschermd zijn. Maar het is beter dan niks!

Geniet en houdt het schoon

Als je durft en kan laat je je smartphone/laptop/tablet lekker thuis. Even echt relaxen en weer tot jezelf komen. Ruim wel na afloop je rotzooi op zodat anderen die geïnspireerd door jouw dagje vakantie in het park de volgende dag niet in jouw restjes zitten.
Ik heb een aantal malen heerlijk in een park vakantie gehouden met een vriendin en was nooit meer kwijt dan een euro of 4 voor 2 personen en het waren heerlijke dagen!

Actieve uitjes voor weinig

Als je wat actiever wilt zijn kun je gaan fietsen. Een dagje op de fiets kun je zo duur maken als je zelf wilt, dus ook zo goedkoop. Kijk of er ergens bij jou in de buurt een pondje heen en weer gaat dan mag je met de fiets vaak al voor een euro of 2 naar de overkant. Voor jezelf en zeker voor je kinderen is dat al eens iets heel anders. Je kunt ook een tentje meenemen, geleend of niet, en dan bij een waterplas een hele dag vakantie vieren. Meestal mag je er dan niet overnachten maar vooral kinderen vinden het al geweldig als er een tent staat.
En als je echt verder wilt doe je gewoon een oproepje op Facebook. Kijk eens bij welke vrienden je een nachtje de tent op mag slaan in de tuin, misschien kun je zodoende een hele route uitstippelen en ben je een week onderweg. Zo heb je de overnachtingen al gratis, kun je douchen en misschien zelfs gratis eten. Neem wat makkelijke kleding mee, een slaapzak en een matje of luchtbed voor iedereen en geniet van de schoonheid van welke route je dan ook neemt. Succes verzekerd!

Ben jij een echte avonturier?

En wie alleen is en het avontuur niet schuwt, kan gaan liften. Zorg dat je niet meer bij je hebt dan een rugzak en er netjes uitziet. Doe eens gek en neem een bord mee waar geen plaatsnaam opstaat maar een korte tekst zoals ‘richting zon!’ en ga lekker op een plek staan waar auto’s mogen stoppen. Kijk waar het bord je heen brengt (neem je paspoort mee!) en wat voor aardige mensen je treft. Een vriend van mij is liftend naar zuid Spanje gegaan en heeft hele leuke mensen ontmoet. Na uitleg over zijn minimale budget en zucht naar vakantie en avontuur kreeg hij uitnodigingen om te slapen, werd hij getrakteerd op eten (van een boterham tot een wegrestaurant) en kreeg hij allerlei tips van iedereen. Zorg wel dat je wat geld bij je hebt voor noodgevallen en koop een lader voor je telefoon die op een sigarettenaansteker in de auto kan, zodat je kunt bellen. Ga echter niet de hele tijd met je telefoon in de weer als je een lift hebt, daarvoor nemen mensen je niet mee! Wees gezellig, respectvol en wees sociaal.
Goedkoop de zomer door

Als iemand iets van je wilt dat jou te ver gaat of vervelend blijkt, dan stap je gewoon uit bij de eerste kans die je hebt. Niet zeggen dat je eruit wilt, gewoon doen bij het volgende stoplicht! Vertrouw op je intuïtie, daar heb je het voor.

Gratis, gratis, gratis

Snuffel eens rond op internet, wie weet wat er allemaal te doen is bij jou in de buurt. Gratis. Zelfs als er niks bij lijkt te staan dat bij jou past kun je nog verrast zijn als je eens iets heel anders gaat doen dan je altijd gedaan hebt. Je kunt ook eens op vakantieveilingen.nl gaan bieden maar bepaal dan wel van te voren duidelijk wat je budget is en ga daar niet overheen. Vergeet niet dat vakantieveilingen er een paar Euro bovenop doet voor hun eigen inkomsten en hou daar rekening mee. Het vervoer van en naar hetgeen je gewonnen hebt moet je zelf regelen. Zou toch leuk zijn om een dagje pretpark te hebben voor een paar Euro als je niet overboden wordt?

Hele fijne zomer allemaal en wie een budget vakantietip heeft of ooit een geweldig liftavontuur beleefd heeft mag dat best even laten weten. Iedereen heeft wat aan jouw reactie!

Reacties

reacties

Daan

*47 jaar * koken * lezen * blogster * tuinieren * Pink Floyd * Duitse Hits * metal en hardrock * klassiek * Schorpioen *

More Posts - Website

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin