Mannen hebben vaker spijt van online aankoop dan vrouwen

Mannen hebben vaker spijt van online aankoop dan vrouwen

Amsterdam- 29 oktober, 2014- Mannen bestellen vaker producten online waarvan zij later spijt krijgen. Ook denken ze minder goed na over wat zij bestellen dan vrouwen: zo zijn mannen vijf keer vaker onder invloed van drank of drugs tijdens het online shoppen. Dit blijkt uit onderzoek van Kortingscode onder 1,050 Nederlanders. Waar bijna 10 procent van de mannen wel eens onder invloed online producten bestelt, doet slechts 2,5 procent van de vrouwen dit. Vooral drank is hier de boosdoener, gevolgd door soft- en daarna harddrugs. Opvallend is dat vooral jongeren onder invloed bestellen (10 procent) en dit percentage naarmate de leeftijd vordert sterk daalt tot slechts 1 procent van de 65-plussers.

Onder invloed

Mannen bestellen vijf keer zo vaak iets onder invloed van alcohol dan vrouwen. Onder invloed van softdrugs gebeurt dit mannen drie keer zo vaak dan vrouwen. Ruim de helft heeft dan ook later spijt van deze aankoop.
Jelle van der Bij van Kortingscode.nl: “Online het winkelmandje afrekenen is met name bij webwinkels waar eerder een bestelling is gedaan tegenwoordig erg eenvoudig. Dat gebruikersgemak maakt de kans op impulsaankopen natuurlijk wel groter.”

“Man heeft vaker spijt van online aankoop dan vrouw”

Spijt door emotie en korting

Terwijl mannen het vaakst spijt hebben van een aankoop die zij onder invloed hebben gedaan, laten vrouwen zich vaker misleiden door hun emotie of door korting. Eén op de vijf vrouwen heeft wel eens iets besteld om zichzelf op te beuren, maar krijgt vervolgens later spijt van de aankoop: “De meeste webshops bieden klanten aan een bestelling gratis te retourneren als het product niet bevalt. Het is dus een relatief kleine moeite om de impulsaankoop om te draaien mocht er achteraf sprake zijn van spijt.”, aldus van der Bij.

“1 op de 10 bestelt weleens online onder invloed van drank of drugs”

Meer voor minder

Naast het bestellen onder invloed blijkt dat de helft van de Nederlandse mannen ook regelmatig meer bestelt dan dat zij nodig hebben. Ook jongeren doen dit met 64 procent vaak. Dit gebeurt bewust, om het bestelbedrag op te drijven en om op die manier geen verzendkosten te hoeven betalen. Van der Bij: “Kortingscodes die vanaf een hoger bestelbedrag gelden zijn vaak erg aantrekkelijk, maar spullen bestellen die je niet nodig hebt is duurkoop. Het is dan beter om met vrienden samen een grotere bestelling te doen en de korting te delen.”

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin