Mijn gepersonaliseerde cadeau voor onder de kerstboom

Oh kom er eens kijken

Sinterklaas hebben we afgelopen weekend weer afgeduwd richting Spanje en in de meeste huizen zijn de kerstlichtjes, -versieringen en -bomen alweer tevoorschijn gehaald. Ook huize VVM huist sinds dit weekend in kerstsferen. Geen boom, want daarvoor is het veel te klein, maar wel cadeautjes voor onder een boom. Deze cadeautjes zijn voor onder de boom bij mijn ouders. Ik koos dit jaar voor een bijzonder kerstcadeau. Ik koos dit jaar voor een gepersonaliseerd cadeau. Geen cadeau dat specifiek op het wensenlijstje van mijn ouders stond, maar wel iets dat echt bij hen past… Foto’s op canvas.

Vastgelegde herinneringen

Mijn lieve papaatje kampt met Alzheimer. Een vreselijk mensonterende ziekte, waardoor ik mijn vader in de afgelopen jaren steeds meer ben kwijtgeraakt. Ik houd zielsveel van hem, maar het is grof gezegd mijn vader niet meer. Het is een klein kind, gehuld in het lichaam van mijn vader, dat voornamelijk zorg nodig heeft.
Om niet teveel bij het verdrietige stil te blijven staan, wil ik jullie uitleggen hoe belangrijk foto’s zijn voor mijn vader (voor Alzheimer patiënten). Foto’s zijn voor hem het enige beetje houvast naar de realiteit. De realiteit, die door de ziekte volledig in de war is geraakt in mijn vaders hoofd, valt soms nog een beetje te rangschikken aan de hand van foto’s. Mijn vader vindt het heerlijk om door fotoboeken te bladeren, waarschijnlijk in de hoop dat hij iets van herkenning vindt, waar hij 24/7 naar op zoek is.

Van de laatste jaren zijn er weinig foto’s gemaakt binnen onze familie. Er werd altijd hard gewerkt, wij – de kinderen – waren de kindertijd ontgroeid, het fototoestel werd steeds vaker vergeten en de familiekiekjes bleven steeds meer achterwege. Toch jammer, zeker nu, want de herinneringen vervagen steeds meer…en niet alleen in mijn vaders hoofd. Tijd voor nieuwe herinneringen, tijd voor vastgelegde herinneringen!

Foto’s op Canvas

Mijn papaatje werd begin dit jaar 70 en dat moest natuurlijk gevierd worden. Die bijzondere dag maakte ik een prachtige foto van mijn mama en papa samen. En geloof me, die twee staan echt niet vaak samen op de foto (win!). Ik maakte de foto met mijn iPhone (6) en wist toen al ‘daar moet ik iets mee doen!’ En laat mijn vader nu nét een nieuwe opgeknapte kamer hebben, die nog wel een beetje opgeleukt kan worden én kerstmis staat voor de deur (win-win!).

En toen was er WebPrint.nl. Een webshop waar je enorm veel soorten fotocadeaus kunt realiseren. Een persoonlijker cadeau als een fotocadeau bestaat haast niet! Eén en één is twee.

Het was zo gepiept bij WebPrint. Je kiest uit de vele mogelijkheden een product naar keuze (in mijn geval foto’s op canvas), je upload de foto die je daarvoor wilt gebruiken, je speelt een beetje met de groottes en diktes van het canvas, je kunt nog een filtertje uitkiezen voor een ander effect, je kiest uiteindelijk de maat en kleur wat het beste resultaat geeft als het wordt afgedrukt (wordt duidelijk weergegeven naast de foto) en je gooit het in je winkelmandje. En aangezien het zo simpel was, bestelde ik er meteen nog eentje, want ik vond dat de allereerste onsie van mij en mijn allerliefste mama ook best vereeuwigd mocht worden. Ik koos voor twee stuks canvas van 20x30cm om mijn iPhone foto’s op af te laten drukken, omdat dat als beste resultaat werd weergegeven.

Moeder en dochter onsie pap en mam

Omdat ik zelf te nieuwsgierig was naar het resultaat, ik de foto’s al na twee werkdagen binnen had (vrijdagavond laat besteld, dinsdagmorgen bezorgd) en omdat ik niet kon wachten tot de kerst, heb ik de twee foto schilderijtjes afgelopen weekend al aan mijn ouders gegeven. Ik moet zeggen dat het resultaat me helemaal niet tegenvalt. Het zijn stevige schilderijtjes en de foto’s zijn er prachtig helder op afgedrukt. Ook zaten er handige hulpmiddelen bij verpakt om de foto kunstwerkjes goed en stevig op te kunnen hangen.

Mijn mama en papa waren er ook enorm blij mee! Dol enthousiast juichte mijn moeder meteen: “Oh wauwww! Leuk! Die kunnen we mooi op papa’s nieuwe kamer hangen! Dat vindt ‘ie leuk. En ik ook! Dank je wel!”  Precies de reactie waar ik op gehoopt had. Mijn vermoeden is dan ook dat de foto’s nog voor kerst in zijn kamertje zullen hangen en ze er vaak samen naar zullen kijken.

Origineel gepersonaliseerd cadeau voor onder de kerstboom

Weet jij al wat je onder de kerstboom legt dit jaar? Mijn tip voor deze kerst – je voelt ‘m natuurlijk al aan komen – een supercool gepersonaliseerd cadeau laten maken bij WebPrint. Niet duur en supersnel in huis! Verras bijvoorbeeld je vriend met een prachtig mooi verzamelalbum van jullie vakantie, maak grappige onderzetters voor je beste vriendin met jouw eigen duckface erop, of kies voor een van de vele andere leuke fotocadeaus…

Sponsor afbeelding

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin