Valentijnsdag – Vrouwen kopen cadeaus voor partner uit eigenbelang

Valentijnsdag - Vrouwen kopen cadeaus voor partner uit eigenbelang

Zomaar! Omdat ik van je hou! De zomaar-cadeautjes. Gewoon, omdat wij vrouwen het leuk vinden onze mannen blij te maken. Zomaar, spontaan, ineens, hupsakee…tadadadaaaaaa…een verrassing!! Iets kleins, iets schattigs, iets leuks, iets…waar we zelf ook iets aan hebben. Het liefst vermomd in een rood liefdesjasje met een strik eromheen onder het mom van ‘zomaar, omdat ik van je hou’, maar ondertussen…
Cadeautjes. Verjaardagscadeautjes, zomaar-cadeautjes, kerstcadeautjes, goedmaak-cadeautjes en natuurlijk cadeautjes voor Valentijnsdag; geef jij iets aan hem omdat híj het leuk vindt, of omdat je het zelf ook wel leuk en handig vindt? Nou?

Onderzoek

De website Actiecode.nl heeft onderzoek gedaan onder 916 online shoppers naar cadeauwensen en -tevredenheid. Hieruit kwam naar voren dat ruim een derde van de vrouwen een cadeau koopt voor haar partner uit eigenbelang. Ook bleek dat vrouwen twee keer zo vaak aan hun man laten doorschemeren wat voor een cadeau zij zouden willen dan dat mannen dit doen. Wij vrouwen schijnen dit te doen omdat wij vaak denken (het is gewoon zo!!) dat onze partner niet zo goed is in het uitzoeken van de juiste cadeaus.
Vrouwen hebben een beter inzicht in de cadeauwensen van hun partner. Mannen geven aan dat hun partner de juiste cadeaus koopt, omdat zij precies weet wat hij leuk vindt. Ahum!

Eigenbelang

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat maar liefst 36 procent(!!) van de ondervraagde vrouwen een cadeau aan de partner geeft dat ze zelf ook graag willen hebben. Met name dames in de leeftijdscategorie 26 tot 35 doen dit. “Vrouwen rond de dertig wonen vaak samen met hun partner. Dan is het gemakkelijker om een cadeautje te kopen waar ze zelf ook wat aan hebben. Iets leuks voor het huis bijvoorbeeld”, zegt Jelle van der Bij van Actiecode.nl. Ondanks dat ruim 30 procent van de vrouwen zegt vaker een cadeau aan de partner te geven dan zelf te krijgen, zijn zij dus niet per definitie attenter. Vrouwen kopen niet alleen cadeautjes om hun partner blij te maken, maar er is dus ook een groot deel puur eigenbelang.

Vrouwen gaan gerichter te werk

Mannen denken van tevoren minder na over wat ze hun partner willen geven en laten zich verrassen door suggesties voor een leuk cadeau. “Mannen spenderen tweeënhalf keer zoveel tijd in de geschenkencategorie van Actiecode.nl als vrouwen. Vrouwen weten precies wat ze willen hebben en zijn kieskeuriger, vandaar dat ze hun partner hints geven over wat voor cadeau ze willen hebben”, vertelt Van der Bij.

Goedmaak-cadeautjes

Een ruzie wordt in weinig gevallen opgelost met een cadeautje vandaag de dag. Er zijn nog maar weinig mannen en vrouwen die wat meebrengen als ze iets goed te maken hebben. Mannen doen dit wel vaker dan vrouwen, dat het cliché bevestigt van de man die na werktijd een bos bloemen of een doosje bonbons scoort bij het tankstation, om zijn spijt te betuigen. Het is dan ook niet verrassend dat juist de wat oudere mannen, in de leeftijdscategorie van 36-45 jaar, sneller geneigd zijn dit te doen. Mannen uit deze categorie nemen maar liefst vier keer vaker een goedmaak-cadeautje mee voor hun lief dan mannen tussen de 18-36 jaar.

Wij van Verboden voor Mannen zijn heel benieuwd of jullie weleens een cadeau voor hem hebben gekocht uit eigenbelang…Eerlijk zeggen!

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin