Vrouwen bemoeien zich met alles, dus ook met de kledingkeuze van haar partner

Vrouwen bemoeien zich met alles, dus ook met de kledingkeuze van haar partner

Duidelijk! De vrouw heeft de broek aan thuis en bemoeit zich daarom veelvuldig met de kledingkeuze van haar partner. Vrouwen schaffen namelijk negen keer zo vaak het ondergoed van hun geliefde aan ten opzichte van de mannen. Ook als vrouwen online shoppen, kunnen ze het niet laten om ook voor hun lief rond te kijken; maar liefst twee keer zo vaak dan dat de partners dat doen. Ok, wij vrouwen hebben dus niet alleen de broek aan, maar ook overduidelijk het gat-in-je-hand-syndroom, maar we bedoelen het goed. Kortingscode.nl deed onlangs onderzoek onder 1053 online shoppers om eens te kijken wie nou het meeste bepaalt binnen een relatie wat betreft enkele aankopen.

Vrouwen versus Mannen

In tegenstelling tot de vrouwen bemoeien mannen zich overduidelijk minder met de aankopen van hun partner. Een kleine 6 procent koopt weleens ondergoed voor zijn partner, terwijl 54 procent van de vrouwen dit voor hun man doet. Mannen oriënteren zich ook minder op producten voor hun vrouw; 33 procent. Bij vrouwen ligt dit twee keer zo hoog; 66 procent.

Ondergoed

Ruim de helft van de ondervraagde vrouwen gaf aan ondergoed te kopen voor haar partner. “Het uitkiezen van ondergoed voor mannen is vaak gemakkelijker dan voor vrouwen”, zegt Jelle van der Bij van Kortingscode.nl. “Voor vrouwen ben je meer aangewezen op speciaalzaken. Het is gemakkelijk even een pak boxershorts mee te nemen, die vaak elke kledingzaak wel heeft. Dat geldt ook voor webshops.”

Opvallend genoeg zijn het vooral ouderen tussen de 46 en 65 jaar die ondergoed voor hun partner kopen. Van der Bij: “Op latere leeftijd wordt er klaarblijkelijk minder belang gehecht aan het zelf uitkiezen van het ondergoed. Dit bevestigt dat het vooral praktisch is om ondergoed mee te nemen voor de partner.”

Tevreden over kledingkeuze van de partner

Je verwacht het misschien niet, maar over het algemeen zijn koppels tevreden over de kledingkeuze van de wederhelft. Slechts 7 procent van de mannen vindt dat de kledingstijl van zijn partner beter kan, tegenover 9 procent van de vrouwen. Dat vrouwen iets minder tevreden zijn, kan verklaren waarom zij zich vaker bemoeien met de aankopen van hun partner.

Toch lijken beide seksen zich neer te leggen bij de rolverdeling. Voor maar 2 procent van de respondenten is (online) shoppen een discussiepunt binnen de relatie. Als er wél sprake is van ruzie, komt dat doordat de partner teveel geld uitgeeft of dat er belangrijke aankopen worden gedaan zonder overleg. Opvallend is dat mannen dit twee keer zo vaak aangeven dan vrouwen. “Onze bezoekersaantallen bestaan voor twee derde uit vrouwen. Zij shoppen vaker dan mannen en daar ontstaat dus vaker discussie over”, zegt Van der Bij.

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin