Vrouwen versus Mannen – Vrouwen vergeten minder dan mannen

Vrouwen vergeten minder dan mannen

Mannen zijn sterker dan vrouwen en kunnen ook nog eens beter kaartlezen, maar ook wij vrouwen zijn ergens beter in dan jullie. Noors onderzoek heeft uitgewezen dat mannen vaker en sneller een verjaardag of details uit een gesprek vergeten dan vrouwen. Leeftijd speelt geen enkele rol. Helaas mannen, het ligt niet aan het feit dat je misschien al last hebt van ouderdomsvergeetachtigheid. Enneh, zolang jullie niet vergeten ons vrouwen zo af en toe eens spontaan in het zonnetje te zetten, is er wat ons betreft niets aan de hand hoor.

Onderzoek

Zowel mannen van in de dertig als mannen van in de zestig blijken vaker dingen te vergeten dan de dames in diezelfde leeftijdscategorieën. Dit blijkt uit het Noorse onderzoek waar maar liefst 48 duizend mensen aan deelnamen.
De deelnemers kregen de vragen of zij nog wisten wat ze een jaar eerder deden, of ze vaak moeite hadden data en feiten te onthouden en of ze zich details uit gesprekken konden herinneren. De vrouwen scoorden meerdere malen beter dan de mannen. Echter bleek uit het onderzoek dat zowel de mannen als vrouwen meer vergeten wanneer ze de zestig passeren. De deelnemende dames bleken wel meer problemen te hebben met het onthouden van data en namen, maar toch scoorden de mannen daar nog lager in.

Mysterie

Toch bleef het resultaat een mysterie voor de Noorse onderzoekers. “Het is verbazingwekkend om te zien dat mannen veel meer vergeten dan vrouwen”, zo zegt professor Jostein Holmen. “Dit is nooit eerder onderzocht. Mannen vergeten net zoveel op hun dertigste als op hun zestigste.”
“We hebben veel gespeculeerd waarom mannen zoveel meer vergeten, maar we weten het niet. Dat is vooralsnog een mysterie.”
Ook bleek uit ditzelfde onderzoek dat mensen met een lagere opleiding duidelijk meer vergeten dan mensen die hoger zijn opgeleid. Tevens mensen die lijden aan een depressie of angststoornis bleken meer te vergeten.

Mannen, nu niet meer vergeten dat jullie gewoon niet zonder ons kunnen he?

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin