Wat mannen willen in een vrouw – 5 opvallende dingen

Wat mannen willen in een vrouw - 5 opvallende dingen

Recentelijk deed Volkskrant Magazine onderzoek naar het schoonheidsideaal onder ruim 3500 Nederlandse mannen tussen de 18 en 85 jaar. Deze mannen vulden online een vragenlijst in, waarvan het merendeel van hen hoogopgeleid is (73 procent). Verboden voor Mannen heeft hieronder de 5 meest opvallende resultaten uit het onderzoek voor je in kaart gebracht:

Intelligentie is de belangrijkste eigenschap in een vrouw

Toen er in het onderzoek gevraagd werd naar de meest gewenste eigenschappen bij een vrouw, zette 53 procent van de ondervraagde mannen ‘intelligentie’ in de top drie. Dat een vrouw lief moet zijn (51 procent) is een goede tweede. Vrolijk (36 procent), zelfstandig (33 procent) en humor (31 procent) vallen ook in de smaak bij de Nederlandse man.

Hoge hakken niet aantrekkelijk

Verrassend en totaal onverwacht bij ons op de redactie gaf twee derde van de deelnemende man te kennen dat zij hoge hakken niet aantrekkelijk vinden. Oudere mannen zijn daarin iets milder. Maar liefst 79 procent van de mannen in de leeftijd tot 39 jaar vindt stiletto’s simpelweg niet mooi. Laat die hakken maar thuis, sneakers zijn meer gewild.

Sexy lingerie vindt de man nergens voor nodig

vijf opvallende dingenOok totaal onverwacht, althans…bij ons op de redactie, maar wij zijn dan ook vrouwen, vinden mannen ouder dan 25 jaar sexy lingerie bij een vrouw niet zo nodig. De helft van de jongere mannen (tot 25 jaar) ziet de vrouw wel graag mooi ingepakt in een sexy lingeriesetje. Bij de ondervraagde mannen van boven de veertig jaar, zei ruim twee derde zelfs dat een Hema-slip ‘t ook prima doet. Shocking!!

Opgepompte tieten zijn uit

Waren de mannen vroeger nog helemaal lyrisch over de enorme opgepompte tieten van Pamela Anderson, vandaag de dag scoort een goede B-cup beter. 50 procent van de deelnemende mannen koos voor een B-cup en 44 procent voor een C-cup.

Geen borsten- of billen-mannen, maar ogen-mannen

De vraag die veelal aan mannen wordt gesteld: “Ben jij een billen- of een borstenman?” kan de ijskast in, want uit het onderzoek van Volkskrant Magazine is gebleken dat de heren de ogen van een vrouw over het algemeen belangrijker vindt. Maar liefst 31 procent van de ondervraagden gaf ‘Ogen’ op wanneer er werd gevraagd naar het favoriete lichaamsdeel van de vrouw. Daarna volgden respectievelijk de borsten en billen.

Wat mannen willen

Bevestigde clichés

Dat mannen liever een jongere vrouw willen, lijkt cliché, maar toch geldt dat vandaag de dag nog steeds, zo blijkt uit het onderzoek. De voorkeur gaat uit naar een partner van ongeveer 6 jaar jonger. Ook het gegeven dat mannen liever een ‘natural woman’ zien dan een vol geplamuurde barbiepop, klopt ook nog steeds. Maar liefst 63 procent van de heren gaf aan het liefst zo min mogelijk make-up te willen zien bij de vrouw. Wanneer de mannen de keuze kregen uit vier verschillende gradaties opgemaakte vrouwen (van helemaal niet tot vol geplamuurd) koos het overgrote deel wel voor de licht opgemaakte variant. Met naturel bedoelt de man dus ‘make-up dat je bijna niet ziet’. Tot slot zijn cosmetische ingrepen een no-go area, evenals schaamhaar en rimpels.

Conclusie

We kunnen dus gerust concluderen dat je jezelf niet al teveel hoeft uit te sloven om een man voor je te winnen. Zo veeleisend is de man heden ten dage eigenlijk niet. Een licht make-upje, gehuld in een Hema-slip en een stel sneakers, samen met een mooi geschoren poesje. Daar doen ze het al voor.

Reacties

reacties

Marjolein van Driel

* Hoofdredactrice VVM-magazine * Geboren schrijfster * Creatieveling * Nerd in opleiding * Haat koken, maar is gek op lekker eten * Koffie * Stoer emotrutje met een hart van goud *

More Posts - Website - Twitter - Facebook - Google Plus

3 Responses to Wat mannen willen in een vrouw – 5 opvallende dingen

  1. Menno Roepert says:

    Miauw!

  2. Goh, geen rimpels. Gaan ze dus toch allemaal voor een 20 jarig meisje.

  3. Ik merk dat ik nooit te oud ben om te leren

Laat hier je reactie achter...

Follow my blog with Bloglovin